Spetterend! After Nature Tentoonstelling in d'Oude UB

Leidse After Nature schilders in actie gezien in het Academiegebouw tijdens het Open Huis op 18 juni? De schilderijen worden na de zomer geëxposeerd in de oude UB, Rapenburg 70.

Voor iedereen

Het Academisch Historisch Museum en Academiegebouw hielden Open Huis op 18 juni ter gelegenheid van het 87e lustrum van de Universiteit. Op deze dag was het voor iedereen mogelijk onder begeleiding van een enthousiaste gids een kijkje te nemen in de sfeervolle vertrekken van het gerenoveerde Academiegebouw dat de bijzondere collectie van het Academisch Historisch Museum huisvest. Na afloop van de museumtour kreeg elke bezoeker gratis thee of koffie met een lekkere bonbon.

Foto: Gijs Donker schildert het Academiegebouw (collectie Academisch historisch Museum)

Foto: Gijs Donker schildert het Academiegebouw (collectie Academisch historisch Museum)

After nature schilders

Op deze dag was een groep After Nature schilders aan het werk te zien in en om het Academiegebouw onder leiding van de Leidse kunstenaar Gijs Donker. Deze groep is internationaal bekend geworden door het schilderen naar de natuur.

In de AHM-collectie

Gijs Donker was al eerder op het Rapenburg aan het werk te zien om de gevel van het prachtig gerenoveerde academiegebouw op doek te vereeuwigen. Dit schilderij werd in 2009 direct opgenomen in de collectie van het Academisch Historisch Museum. De actie van de 'after nature' schilders is spectaculair. Want nog nooit eerder werd het interieur van een indrukwekkende senaatskamer met zijn portretgalerij van hoogleraren of het zweetkamertje betreden door kunstenaars en ter plekke op linnen vereeuwigd.

Contact

Informatie collectie
c.vanmaris@sea.leidenuniv.nl

 
Laatst Gewijzigd: 01-02-2011